حجت الاسلام سید جواد موسوی هوایی معاون آموزشی و پژوهشی سازمان تبلیغات اسلامی در رابطه با جایگاه و حقوق زنان در اسلام در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: جایگاه زنان در اسلام را باید با نگاه دقیق و ظریفی در رابطه با نقش زنان در تمام امور خانوادگی و خویشاوندی در نظر گرفت، چرا که اسلام به تمام این موارد توجه کرده است و برای تمام این نقشها روایتهایی وجود دارد.
وی افزود: جایگاه و منزلت زن در اسلام بسیار اهمیت دارد، چرا که پیش از بعثت پیامبر زنان در ظلم مضاعفی بودند که این وضعیت نه تنها در شبه جزیره حجاز بلکه در نقاط دوردست دنیا نیز زنان از جایگاه مطلوبی برخوردار نبودند گرچه در رم و ایران که به صورت پادشاهی اداره می شدند ملکه تنها در حد خود مورد احترام بود.
حجت الاسلام موسوی هوایی تصریح کرد: تأکیدهای اسلام بر مقام و جایگاه زن برای آن است که کرامت بانوان مسلمان حفظ و شرایط زنان از حالت سودجویی و منفعت طلبی خارج شود، از این رو بر حقوق زنان و قواعدی که برای بانوان وضع شده تأکید شده است. در این میان سیره پیامبر که موجب تعجب و شگفتی عرب جاهلیت بود از جمله رویکردهای تأثیر گذار در رابطه با وضعیت حقوق زنان در اسلام بود. همچنین رابطه پیامبر (ص) با حضرت زهرا(س) از بحث رابطه دختر و پدر فراتر و مسئله احترام به حقوق زن بود.
موسوی هوایی گفت: این سنت و سیره احترام به زنان را در کشورهای اسلامی فراتر از حد معمول برد. در روایت آمده است که پیامبر می فرماید پسران نعمت و دختران حسنه و موهبت الهی هستند. در روایات مختلف این منزلت برای زنان و دختران مورد تبیین قرار گرفته است.
وی یادآور شد: در تمام روایتهای ما ظرایفی وجود دارد اما امروزه در آموزش و پرورش و آموزش عالی معارف به طور ناقص ارائه شده و این شأن و کرامت نشان داده نمی شود. نگاهی که خداوند ، پیامبر و اهل بیت و اهل معرفت و امام نسبت به زن داشتند در جامعه ما نهادینه نشده است حتی گاهی زنان هم از این نگاه به طور کامل مطلع نیستند و تصور می کنند تا به سبک مردان عمل نکنند خود را اثبات نکرده اند.
وی گفت: ما مسلمانان اعتقاد داریم خداوند عظیمترین منزلت را برای زنان قائل شده است به ویژه اینکه بانوان مربی تمام بشریت هستند و هیچ منزلتی از آن بالاتر نیست؛ چرا که اصل و اساس انسان معرفت وی است و اصل این تربیت در دامن مادر و زن صورت می گیرد از این رو زنان در عالم هستی، محور هستند و ما باید آن را مورد توجه صحیح قرار دهیم تا محوریت اساسی در رشد و تعالی انسان و تقرب انسان به خداوند در شرایطی که برای بانوان در جامعه فراهم شده زنده بماند.
نظر شما